HomePortalBlogGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Erti Kemerdekaan..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Erti Kemerdekaan..   Thu Aug 28, 2008 1:42 pm

tggl x brapa ari lg kita akan menyambut Kemerdekaan yg ke 51 thn... sbg rakyat mesia yg prihatin, akak nk tnya korang cam ner korang hargai serta sambut merdeka tu??

selama 51 thn nie, apa yg tlh korang rasa byk perubahan tlh mesia hadapi... sbg waris generasi akan dtg, apa yg korang nk lg dlm menaik kan nama mesia ke persada dunia... share ur opinion here Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
faryal

avatar

Number of posts : 232
Age : 27
Location : kuala lumpur
Registration date : 2008-06-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Thu Aug 28, 2008 1:47 pm

MERDEKA..!!!! yahoooooooooooooooooo.......
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Thu Aug 28, 2008 1:52 pm

faryal wrote:
MERDEKA..!!!! yahoooooooooooooooooo.......

al, akak bkn srh tulis MERDEKA tu but apa yg tlh dilalui lam masa merdeka nie haa Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
Solehah

avatar

Number of posts : 301
Age : 30
Location : diatas kayangan
Registration date : 2008-07-29

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Thu Aug 28, 2008 2:16 pm

bagi kami yang muda ni, kami harap sangat nama malaysia terus berada dipuncak seperti mana zaman pimpinan Tun Mahathir. dari situ la negara luar kenal nama malaysia.

papa pernah bagitau saya, ada 1 mesyuarat di jepun orang sana kata org melaysia ni yang tinggal atas pokok tu ya? papa dan delegasi lain terkedu dengar ayat tu Crying or Very sad

tapi sekarang kita sudah makin maju, harap nya dengan pimpinan yang sedia ada ini juga terus membangunkan apa yang telah dibina oleh Tun sebelumnya.
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Thu Aug 28, 2008 4:21 pm

sbnrnya bg akak lam konteks merdeka itu sndr bgaimn kita menyambutnya.. bkn sekadar terpekik terlolong sana sini gan laungan 'MERDEKA' tu tp bgaimn kita renung blk kepayahan serta kesusahan yg tlh nenek moyang kita lalui...

dgn sgl kemudahan yg kita ada skarang pttnya kita harus pandang blk ke blakang merenung kepayahan kita suatu masa dl...
Back to top Go down
View user profile
faryal

avatar

Number of posts : 232
Age : 27
Location : kuala lumpur
Registration date : 2008-06-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 10:40 am

wahhh mmg smgt kmerdekaan kak ksih n kak solehah ni...........
mendalami btol mksud merdeka
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 11:40 am

al, nenek moyang kita prng idup lam kepayahan dan kesusahan xkan kita gak nk cucu cicit kita alami benda yg sama kn???

sbb tu generasi baru ppt pikir camner nk majukan lg mesia nie dr membuat perkara2 yg x berfaedah spt merempit, merogol, hidu gam, jd gro serta sbg nya....

jgn nnt lam masa terdkt, kita putar semula ke masa lampau, spt cdngan menteri br2 nie bl harga beras naik kita ptt mkn ubi kayu... tu bkn maju nama nya tu kita makin mundur dan undur ke belakang haa... so renung2 kn lah Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
wanie(vicomey)
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 593
Age : 29
Location : mentakab,pahang
Registration date : 2008-05-07

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 12:32 pm

cm dr mahathir ckp kte mst pndg ke dpn..cm org jepun wat dsr pandang ke timur..br rkyt leh maju..cube tgk org jepun wpon xpndi ckp english tp negara dia antara negara maju di dunia..tol ckp kak kasih..cbe tgk ade x org jepun yg merempit?wani rse klo acare rempit ni ade dlm olimpik lame dh msia mng pingat emas...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/waniethepooh
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 12:52 pm

btl 2 wanie, kalo olimpik ada acara merempit gerenti sumer meisa yg sapu... bkn kita nk pandang rendah pd rakyat kita sndr tp tgk la brapa kerat jer melayu yg btl2 maju???

akak mmg admire kt Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary (Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary)... nie br kita pnggl melayu yg berjaya dan ptt nya kita contohi segala susah payah yg tlah beliau lalui dlm memajukan ank bangsa...

dgn sgl pengalaman yg kita ada, rasanya kita jg mampu menjd antara yg terbaik dan terkaya.... jgn sia2 kn kemudahan yg kita ada krn tuk smp ke 51 thn merdeka dh ramai yg berkorban dan terkorban... insaf2 la kita sumer....
Back to top Go down
View user profile
Q

avatar

Number of posts : 401
Age : 34
Location : dlm mimpi indah mu nurul akma alliya fariza
Registration date : 2008-08-11

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 7:36 pm

pling kagum melayu adalah tokey butik kat johor......

melayu pling bejaye mempedaye org......
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Fri Aug 29, 2008 8:49 pm

Q wrote:
pling kagum melayu adalah tokey butik kat johor......

melayu pling bejaye mempedaye org......

ape nie Q..
asyik2 tokey butik..
xde org len ka???
sume topik tokey butik yg disebut...

Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 311
Age : 31
Location : celah pintu
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 12:21 am

bebas adalah bebas dari gangguan telefon yang sentiasa menganggu saya dari pagi hingga ke malam....kadang2 sampai 150 miss kolsehari..apekejadahnya semua sedang saya sepatut berada di tahap tekanan darah yang rendah dan kini, saya menghadapi tekanan darah tinggi disbbkan kan situasi ini...pada warga aliffc,kalau xnk saya mati cepat...msg je la ye...pengundi yang bijak adalah pengundi yang menggunakan SMS bukan call ye....HAHAHHAAHAHHAHAHA
Back to top Go down
View user profile http://forum.aliffc.com
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:01 pm

hahahha....sms yerr....

Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:31 pm

Q wrote:
pling kagum melayu adalah tokey butik kat johor......

melayu pling bejaye mempedaye org......

TOLONG HORMATI FANS YG LAIN DISINI !!!
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:33 pm

ehh..
Q nie bukan melayu ke???
suke2 die je ckp cmtu kan akak??
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:34 pm

Admin wrote:
bebas adalah bebas dari gangguan telefon yang sentiasa menganggu saya dari pagi hingga ke malam....kadang2 sampai 150 miss kolsehari..apekejadahnya semua sedang saya sepatut berada di tahap tekanan darah yang rendah dan kini, saya menghadapi tekanan darah tinggi disbbkan kan situasi ini...pada warga aliffc,kalau xnk saya mati cepat...msg je la ye...pengundi yang bijak adalah pengundi yang menggunakan SMS bukan call ye....HAHAHHAAHAHHAHAHA


oohh msg ya, dh msg pun x bls camner tu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes makanya sapa yg akan mati cpt admin ooiii yg menelefon atau yg terima panggilan telefon tu Razz Razz Razz

pengundi yg bijak hnyalah yg guna sms lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:37 pm

heheh...btl tue akak...
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 1:54 pm

haaa tau xper alla Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
jana

avatar

Number of posts : 55
Age : 27
Location : atas kerusi kadang2 kat bulan
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 4:02 pm

merdeka membawa maksud bebas dari bebanan perasaan, jangan disimpan perasaan itu terlalu lama kerana nanti akan memakan diri Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanie(vicomey)
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 593
Age : 29
Location : mentakab,pahang
Registration date : 2008-05-07

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 5:01 pm

aLLa wrote:
ehh..
Q nie bukan melayu ke???
suke2 die je ckp cmtu kan akak??

sbb 2 dr m kate melayu mudah lupe..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/waniethepooh
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 5:23 pm

eemm..
no komen lahh
Back to top Go down
View user profile
naim
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 302
Age : 31
Location : celah papan
Registration date : 2008-04-25

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Sat Aug 30, 2008 6:03 pm

MERDEKA MERDEKA MERDEKA

BEBAS DARI GANGGUAN TIME AKU TDO....
AKU PALING BENCI ORG GANGGU AKU NK TDO...

MERDEKA MERDEKA MERDEKA

_________________
hOMe cLuB
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Tue Sep 02, 2008 2:15 pm

aLLa wrote:
ehh..
Q nie bukan melayu ke???
suke2 die je ckp cmtu kan akak??


jgn dilayan manusia yg bermslh nnt gan kita2 skali ada mslh sis Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Tue Sep 02, 2008 2:16 pm

wanie(vicomey) wrote:
aLLa wrote:
ehh..
Q nie bukan melayu ke???
suke2 die je ckp cmtu kan akak??

sbb 2 dr m kate melayu mudah lupe..

btl tu sis, melayu pun dh jauh ketinggalan diblakang skarang nie, sedih sggh Sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   Tue Sep 02, 2008 2:16 pm

naim wrote:
MERDEKA MERDEKA MERDEKA

BEBAS DARI GANGGUAN TIME AKU TDO....
AKU PALING BENCI ORG GANGGU AKU NK TDO...

MERDEKA MERDEKA MERDEKA


uuiisshh tido jer keje naim nie tau Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Erti Kemerdekaan..   

Back to top Go down
 
Erti Kemerdekaan..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Welcome To ALIFFC :: Let's Talk! / Jom Borak!-
Jump to: