HomePortalBlogGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Saya Mohon Maaf

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
jebat
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 64
Age : 41
Location : KL-JB-KL
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Saya Mohon Maaf   Fri Aug 29, 2008 1:09 pm

Sahabat,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan Jika dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon maaf' jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insya-Allah.

Selamat Berpuasa.
Back to top Go down
View user profile http://www.duitkawin.com/?id=olin
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Aug 29, 2008 3:12 pm

sama2 la kita memohon maaf agar segala kekeruhan kembali jernih hndk nya, Amin...
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Aug 29, 2008 4:25 pm

hehehe...
maaf zahir yaa...
batin xde..

hehe..
Back to top Go down
View user profile
Q

avatar

Number of posts : 401
Age : 34
Location : dlm mimpi indah mu nurul akma alliya fariza
Registration date : 2008-08-11

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Aug 29, 2008 7:35 pm

saya pon.....

nk mintak maaf kat tokey butik.....

ntah2 dah mampos agak nyer.......
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Aug 29, 2008 8:50 pm

Q wrote:
saya pon.....

nk mintak maaf kat tokey butik.....

ntah2 dah mampos agak nyer.......

isyh..
xbaik laa Q ckap camtu...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 311
Age : 30
Location : celah pintu
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 12:14 am

sama le..zahir jewww
Back to top Go down
View user profile http://forum.aliffc.com
LittleGurl
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 573
Age : 32
Location : Depan kamu arr....
Registration date : 2008-05-13

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 11:43 am

aLLa wrote:
Q wrote:
saya pon.....

nk mintak maaf kat tokey butik.....

ntah2 dah mampos agak nyer.......

isyh..
xbaik laa Q ckap camtu...

Saper budak tuu....Celuparnye...Kuang hajor betol.... Evil or Very Mad
Tak Baik cakap macam tu... Evil or Very Mad
Saper tokey butik yang dimaksudkan tu??


mmm...gurl disini juga ingin memohon kemaafan dari semua....
Maafkan gurl......kalau ade yg tak puas hati just PM, jangan disimpan dm hati ya...
KIta adalah manusia biasa yang tidak lari dr melakukan kesilapan...

"SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN" dan semoga puasa dan amal ibadah kita di bulan yang mulia ini diberkati Allah S.W.T.....AMINNNNNNNNNNNN YA ROBBALL A'LAMINNN..........

queen queen No No clown clown clown
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 12:54 pm

Q wrote:
saya pon.....

nk mintak maaf kat tokey butik.....

ntah2 dah mampos agak nyer.......

TOLONG GUNA BAHASA YG SOPAN SIKIT YA.... JANGAN BERLAKU BIADAP DISINI !!!
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 12:56 pm

yer2 zahir jer Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 1:09 pm

heheheheh...
selamat merdeka n slamat berpuasa...
Back to top Go down
View user profile
Kasih
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1530
Age : 42
Location : Pulau Mutiara
Registration date : 2008-05-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 1:23 pm

hayati la ramadhan nie gan penuh keinsafan Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 1:24 pm

yaaa...btl tue..
heheheheh...
Back to top Go down
View user profile
jana

avatar

Number of posts : 55
Age : 26
Location : atas kerusi kadang2 kat bulan
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Sat Aug 30, 2008 4:03 pm

jana pun sama juga, maafkan saya ya Wink
Back to top Go down
View user profile
airryn84
Popular Fan
Popular Fan
avatar

Number of posts : 315
Age : 33
Location : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2008-04-29

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Thu Sep 04, 2008 1:03 pm

Aloha..

Kepada semua yang mengenali diri saya..dan yang tak pernah jumpe tapi dalam forum jer..rin pun nak minta maaf...memasing pose tau jangan tak pose...Jempotlah datang rumah saya kat kg..nnt calling2 kalau nak datang..(kat kg jer) umah sewa tak boleh..sebab tak de kuih raye.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/erinz84
Yani Am

avatar

Number of posts : 274
Age : 31
Location : di dalam hati am, hikss
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Thu Sep 04, 2008 2:32 pm

first of all yani nk mnta maaf dkat abg jbat & kak kasih sbab dh terlnjur berbahasa Sad

then buat kak ain, ana, alla, al, ayot dan siapa saja yang knal yani, pun yani mnta maaf byak2 mna la thu ada terlbih gurauan ke, kira nya 0-0 la ye Crying or Very sad

apapun yani ttap syangkan abg jbat & kak kasih Bagi Biskut
Back to top Go down
View user profile
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Thu Sep 04, 2008 2:39 pm

alla pun same..

sori byk kot2 ade yg terkasar bahasa...terlanjur kate kat u all...
maaf zahir yerr...
hehehe....
Back to top Go down
View user profile
roy@nowdauz
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 495
Age : 33
Location : balik pulau , penang
Registration date : 2008-05-12

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Thu Sep 04, 2008 5:46 pm

maaf zahir dan batin kepada semua...
Back to top Go down
View user profile
SkRu_L0GgAk....
Fanatic Fan
Fanatic Fan
avatar

Number of posts : 2336
Age : 26
Location : CeLaH GiGi.........
Registration date : 2008-04-25

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 6:56 am

fnke di sini ingin memnx maaf ats kesilapan percakapan @ bhsa....m0ga2 di ampunkn...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/funkieboyz
jebat
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 64
Age : 41
Location : KL-JB-KL
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 10:40 am

selain mintak maaf,kte gak digalakkan memaafkan..
mdh2an kte jd pemaaf..
so abg maafkn semua salah silap korg kat abg klu ada..
abg pn manusia,kdg2 kecik ati,trasa dsbg..
tp smua tu cpt je abg buang..
so abg maafkn la smua ek..
emm..duit raya xde,bank dh x kuarkn duit raya dh..
lalalalalalalalalalalalala
Back to top Go down
View user profile http://www.duitkawin.com/?id=olin
faryal

avatar

Number of posts : 232
Age : 27
Location : kuala lumpur
Registration date : 2008-06-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 10:54 am

woooo ape ni jgn la mnx mf lg...tggu ar raye....
kowang ni wt al cedih je....
Back to top Go down
View user profile
Yani Am

avatar

Number of posts : 274
Age : 31
Location : di dalam hati am, hikss
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 11:33 am

jebat wrote:
selain mintak maaf,kte gak digalakkan memaafkan..
mdh2an kte jd pemaaf..
so abg maafkn semua salah silap korg kat abg klu ada..
abg pn manusia,kdg2 kecik ati,trasa dsbg..
tp smua tu cpt je abg buang..
so abg maafkn la smua ek..
emm..duit raya xde,bank dh x kuarkn duit raya dh..
lalalalalalalalalalalalala

kdkut la abg jbat ni, tak kra abg kna bgi jga duit rya dkat adik2 Very Happy
Back to top Go down
View user profile
fiza@ayot
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 131
Age : 31
Location : di tapak kaki ibu
Registration date : 2008-04-29

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 11:53 am

al nie...nak raya la dah nie...kan abg ckp bulan ramadhan nie kita kena mintak maaf dulu..raya..raya la...ish...


ayot ingin menyusun 20 jari(tangan dan kaki) memohon maaf kepada semua yg mengenali diriku ini,jika ada kekasaran,keterlanjuran & ketidaksenangan selama kamu semua mengenali diri ku ini....

ayot harap yang lepas tu biar la lepas,semoga menjadi satu kenangan yg abadi yg hidup kita selama ini...

dan kpd kak kasih,abg jebat,juan yg ayot rasa ayot tak segaja nak lukakan+sakitkan+terasa hati dgn aper yg ayot da buat /ckp selama ini...
maaf zahir dan batin(ADER KE BATIN)huhuh...

kepada kak kasih jgn luper duit raya utk ayot tau..hhiihi...bg ayot jer yg adik2 akak yg lain tak yah bg pon takper(al,alla,ain,yani,......)..huhuuhu

k la...semoga bulan ramadhan yg mulia ini mendapat keberkatan di dalam hidup kita semua..AMIN...


AYOT & NAJIB
SEREMBAN...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/patriks
aLLa
Aggressive Fan
Aggressive Fan
avatar

Number of posts : 1175
Age : 31
Location : aliffc..hehe
Registration date : 2008-05-09

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 1:14 pm

ayot cute wrote:
al nie...nak raya la dah nie...kan abg ckp bulan ramadhan nie kita kena mintak maaf dulu..raya..raya la...ish...


ayot ingin menyusun 20 jari(tangan dan kaki) memohon maaf kepada semua yg mengenali diriku ini,jika ada kekasaran,keterlanjuran & ketidaksenangan selama kamu semua mengenali diri ku ini....

ayot harap yang lepas tu biar la lepas,semoga menjadi satu kenangan yg abadi yg hidup kita selama ini...

dan kpd kak kasih,abg jebat,juan yg ayot rasa ayot tak segaja nak lukakan+sakitkan+terasa hati dgn aper yg ayot da buat /ckp selama ini...
maaf zahir dan batin(ADER KE BATIN)huhuh...

kepada kak kasih jgn luper duit raya utk ayot tau..hhiihi...bg ayot jer yg adik2 akak yg lain tak yah bg pon takper(al,alla,ain,yani,......)..huhuuhu

k la...semoga bulan ramadhan yg mulia ini mendapat keberkatan di dalam hidup kita semua..AMIN...


AYOT & NAJIB
SEREMBAN...

isyhhh....
mane boleh xbagi duit raye...
akak kene bagi gak kat adik kesayangan nih....
huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
Yani Am

avatar

Number of posts : 274
Age : 31
Location : di dalam hati am, hikss
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 1:21 pm

ayot cute wrote:
al nie...nak raya la dah nie...kan abg ckp bulan ramadhan nie kita kena mintak maaf dulu..raya..raya la...ish...


ayot ingin menyusun 20 jari(tangan dan kaki) memohon maaf kepada semua yg mengenali diriku ini,jika ada kekasaran,keterlanjuran & ketidaksenangan selama kamu semua mengenali diri ku ini....

ayot harap yang lepas tu biar la lepas,semoga menjadi satu kenangan yg abadi yg hidup kita selama ini...

dan kpd kak kasih,abg jebat,juan yg ayot rasa ayot tak segaja nak lukakan+sakitkan+terasa hati dgn aper yg ayot da buat /ckp selama ini...
maaf zahir dan batin(ADER KE BATIN)huhuh...

kepada kak kasih jgn luper duit raya utk ayot tau..hhiihi...bg ayot jer yg adik2 akak yg lain tak yah bg pon takper(al,alla,ain,yani,......)..huhuuhu

k la...semoga bulan ramadhan yg mulia ini mendapat keberkatan di dalam hidup kita semua..AMIN...


AYOT & NAJIB
SEREMBAN...


bkan tkat kak kasih sja ayot, abg jbat pun kita mnta jga hahaha Laughing
Back to top Go down
View user profile
faryal

avatar

Number of posts : 232
Age : 27
Location : kuala lumpur
Registration date : 2008-06-21

PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   Fri Sep 05, 2008 1:30 pm

haaa kak ayot cpt mnx ampun kt al.....dh ar ske buli al...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Saya Mohon Maaf   

Back to top Go down
 
Saya Mohon Maaf
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Welcome To ALIFFC :: Let's Talk! / Jom Borak!-
Jump to: